Claudiu-Richard Târziu

Afiliere Politică: AUR, co-președinte

Biografie: Wikipedia

Senator, co-președinte AUR. Este una dintre vocile cele mai de dreapta din Alianța pentru Unirea Românilor. Pe site-ul său, promovează discursuri fundamentalist ortodoxe, pro-familia tradițională și folosește sintagme conspiraționiste de genul ”minciună ticluită în laboratoare oculte”.

Potrivit CV-ului său, a absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice – Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative – Bucureşti și Facultatea de Drept a Universităţii “Mihai Eminescu” – Iaşi.

A fost jurnalist, publicist sau editor pentru mai multe publicații, printre care ”Formula As”, “Cotidianul”, “Jurnalul Naţional”, “Gardianul”, “Evenimentul zilei”. Are apariții în volume colective cu fond ortodox, ca ”Dezgroparea părintelui Calciu. Dosarul unui abuz” (Ed. Christiana, Bucureşti, 2014), ”Părintele Arsenie Boca. Mărturia părintelui Pantelimon” (Ed. Cristimpuri, Ploieşti, 2011) și ”Părintele Eftimie de la Huta: între mărturisire şi prigoană” (Editura Vicovia, Bacău, 2008). Se recomandă, tot în CV, și ca scriitor, cu volume de poezii și proză.

În perioada 2015-2017, a fost membru în Consiliul Național de Coordonare a campaniei pentru modificarea Constituţiei desfăşurată de Coaliţia pentru Familie.

Inițiativele sale legislative se concentrează pe familie, educație tradițională, excluderea educației sexuale din școli.

Și-a exprimat de multe ori simpatia pentru membrii organizației fasciste Mișcarea Legionară, precum și față de liderul acesteia, Corneliu Zelea Codreanu.

Pe platforma Rost, pe care o coordonează, apar zeci de articole homofobe și, mai nou, anti-vacciniste.

Activist anti-avort. În 2008, publica un articol în care cerea să nu i se facă avort unei fetițe de 11 ani care a rămas însărcinată în urma unui viol.

Claudiu Târziu s-a născut în 1973, este căsătorit, are doi copii și locuiește în București.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.