Lucian Bode

Afiliere Politică: PNL, ministrul Afacerilor Interne

Biografie:

Înalt demnitar liberal, promovat de mai multe ori în funcția de ministru, la diverse ministere.

A fost ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (februarie – mai 2012), în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. Apoi, a fost deținut mandatul de ministru al Transporturilor și Infrastructurii (noiembrie 2019 – decembrie 2020), în Guvernul Ludovic Orban. Pentru scurt timp, după demiterea lui Stelian Ion, a preluat funcția de ministru interimar al Justiției (septembrie – noiembrie 2021). În prezent, este ministrul Afacerilor Interne (din decembrie 2020), desemnat de Florin Cîțu și lăsat în funcție și de Nicolae Ciucă.

Parcursul său politic are puțină legătură cu profesiile sale anterioare – primul job trecut în CV este acela de șef Serviciu Vânzări, la
SC Electrometal SRL, Oradea (abia în anul 2000). S-a angajat ulterior la Electrica, unde a ajuns, în 2005, șef Serviciu Exploatare.

Se află la al patrulea mandat de deputat (pe primul l-a obținut în 2008).

A făcut studii doctorale la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, însă teza sa de doctorat este subiectul unei ample controverse și a fost declarată drept având consistente părți plagiate, inclusiv de membrii comisiei de Etică a UBB.

Născut 27 octombrie 1974, la Valcău de Jos, Sălaj.

Foto: Facebook / Lucian Bode

SEO optimized by sem.ro SEO agency.