Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
Baner
Barometru Factual

27.10.2020

„90% din școlile Sectorului 1 nu au avizul ISU.”

Brigitte Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1

Sursa afirmației: Facebook

Adevărat

Context

În 5 octombrie 2020, primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand (Alianța USR-Plus) a scris pe pagina de Facebook că:

„Aș vrea să vă spun ceva realist: copiii noştri și profesorii nu sunt în siguranţă la şcoală în cel mai bogat sector din Capitală. 90% din școlile Sectorului 1 nu au avizul ISU. Sunt nişte clădiri care nu sunt reabilitate și multe sunt cu risc seismic. Noi nu putem să ne permitem asta.”

 

 

Ce verificăm?

Câte școli din sectorul 1 nu au avizul ISU.

Verificare

Rețeaua școlară din sectorul 1 cuprinde, în anul școlar 2020-2021, din 77 unități de învățământ de stat: 18 grădinițe, 26 de școli gimnaziale, 26 de licee/colegii, 5 unități de învățământ special și 2 școli gimnaziale de arte. La acestea se mai adaugă 46 de unități de învățământ preuniversitar particular.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov ne-a comunicat că doar 21 din totalul unităților școlare publice și private dețin autorizație de securitate la incendiu. 

Doar patru din cele de stat au această autorizație. 

Concluzie

 Afirmația lui Clotilde Armand este adevărată. Nu au autorizație ISU peste 90% din unitățile școlare preuniversitare de stat din sectorul 1.

Ultimele Fact Check-uri

© 2022 Factual.ro · Toate drepturile rezervate   •   Cookies   •   Contact

Revamped by webgraphic webdesign Sibiu. Recomandăm magazinul de cauciucuri și anvelope de la AnvelopeX.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.