Ecaterina Andronescu
„Așa se face că din urmele pe care eu le-am lăsat la minister, cele mai multe sunt din primul mandat de doi ani și jumătate. (...) Proiectul de informatizare atunci a pornit. Repartizarea computerizată a elevilor de gimnaziu în licee, care funcționează și acum de douăzeci de ani fără să producă derapaje, ceea ce nu este deloc puțin.”
Adevărat
Barometru Factual
Educatie
Data verificării: 21.12.2020
www.factual.ro

Context

Pe 12 decembrie 2020, Ecaterina Andronescu a declarat:

„Așa se face că din urmele pe care eu le-am lăsat la minister, cele mai multe sunt din primul mandat de doi ani și jumătate. (…) Proiectul de informatizare atunci a pornit. Repartizarea computerizată a elevilor de gimnaziu în licee, care funcționează și acum de douăzeci de ani fără să producă derapaje, ceea ce nu este deloc puțin.”

Ce verificăm?

Când a început repartizarea computerizată a elevilor de gimnaziu în licee.

Verificare

Ecaterina Andronescu și-a început primul mandat de ministru al Educației în 28 decembrie 2000, în guvernul Adrian Năstase și l-a încheiat 19 iunie 2003 când a fost înlocuită de Alexandru Athanasiu.

Repartizarea computerizată a elevilor la licee a luat startul undeva la începutul anilor 2000. 

Pe site-ul Colegiului Național de Informatică din Piatra Neamț apare informația că în anul 2000 acolo a funcționat centrul județean de repartizare computerizată a absolvenților clasei a VIII-a în licee și școli profesionale”

Metodologia de admitere la liceu pentru anul școlar 2002-2003 arată că înscrierea în licee, școli profesionale și școli de ucenici a candidaților care au promovat examenul de capacitate se făcea prin repartizare computerizată.

De atunci până în prezent elevii de gimnaziu sunt repartizați computerizat în licee în limita cifrei de școlarizare existente la acel moment.

Concluzie

Afirmația fostului ministru al Educației Ecaterina Andronescu este adevărată. Repartizarea computerizată există în învățământul românesc de la începutul anilor 2000.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.