Gheorghe Șoldan (PSD)
„Unul din trei copii nu au avut acces la educația online în pandemie.”
Trunchiat
Barometru Factual
Educatie
Data verificării: 07.06.2021
www.factual.ro
Sursa afirmației: Camera Deputaților

Context

În 5 mai 2021, Gheorghe Șoldan, deputat PSD, a declarat:

„Unul din trei copii nu au avut acces la educația online în pandemie.”

Deputatul PSD a făcut această declarație criticând fondurile pentru educație din cadrul PNRR, pe care le consideră insuficiente.

Ce verificăm?

Câți elevi nu au acces la internet sau nu dispun de dispozitivele necesare.

Verificare

În 28 decembrie 2020, Ministerul Educației a solicitat ca toate școlile din România să raporteze, până pe 30 decembrie 2020, câți elevi nu au acces la școala online, conform unei adrese din 28 decembrie 2020, semnată de secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion. 

Prin urmare, potrivit ultimei actualizări din 19 aprilie 2021 datele arată așa: 

În 11 martie 2021, World Vision România a făcut un raport al ultimelor 12 luni din sistemul românesc de învățământ, arătând că 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea aparținând învățământului din mediul rural, nu au putut participa la școala online din diverse motive, printre care lipsa de dispozitive sau lipsa conexiunii la Internet. Același raport ne arată că elevii care nu au avut acces la școala online, au pierdut 24 de săptămâni de școală.

Concluzie

Afirmația făcută de Gheorghe Șoldan este trunchiată pentru că datele avansate de el sunt greșite, dar este adevărat că sistemul de educație s-a confruntat cu problema lipsei de acces la școala online.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.