Laura Georgescu (PSD)
„65.000 de copii din România nu vor avea încheiată situaţia şcolară din cauza imposibilităţii de a accesa educaţia în format electronic.”
Adevărat
Barometru Factual
Educatie
Data verificării: 20.01.2021
www.factual.ro
Sursa afirmației: Facebook

Context

Pe 13 ianuarie 2020, Laura Georgescu – deputat PSD a scris pe Facebook:

„65.000 de copii din România nu vor avea încheiată situaţia şcolară din cauza imposibilităţii de a accesa educaţia în format electronic.”

Ce verificăm?

Câți copii din România nu vor avea încheiată situaţia şcolară din cauza școlii online.

Verificare

Ministerul Educației a făcut public într-un comunicat din 11 ianuarie 2021 numărul elevilor care se află în situaţia de risc de a nu avea situaţia şcolară încheiată pe semestrul I. 

Principalul factor pentru care elevi ar putea rămâne fără medii închise este imposibilitatea de acces la resursele tehnologice – potrivit precizărilor ministerului. Alte cauze sunt neparticiparea la cursuri şi situaţiile medicale: 

„La acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, se estimează că un număr de cca. 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilităţii de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc.”

Concluzie

Afirmația Laurei Georgescu este adevărată.  Potrivit ministerului Educației, 65.000 de copii din România se află în situaţia de risc cu privire la neîncheierea mediei pentru că nu au putut intra online. Numărul real al elevilor care nu vor avea încheiată situaţia şcolară va fi disponibil abia pe 29 ianuarie 2021, când se va încheia primul semestru. 

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.