Liliana Mincă (ALDE)
Nu m-am dus [la alte partide], pentru că s-au desfiinţat acele partide.
Fals
Barometru Factual
Politica
Data verificării: 23.11.2016
www.factual.ro
Sursa afirmației: România 9

Context

Liliana Mincă, candidată ALDE pentru Camera Deputaţilor, a fost invitată luni, 21 noiembrie 2016, la talk-show-ul România 9 (TVR1); discutând despre educaţie şi despre procentul din PIB care este alocat acesteia, Liliana Mincă aduce în discuţie programul propus de ALDE, dar şi activitatea sa parlamentară.

 

Ionuț Cristache, moderator : Aţi avut ghinion, că de fiecare dată când vă duceaţi la un alt partid, el trecea în opoziţie.

Liliana Mincă, ALDE: Nu, nu, nu m-am dus, pentru că s-au desfiinţat acele partide; vedeţi dumneavoastră, eu nu pot să ţin în viaţă ceea ce nu se doreşte a rămâne în viaţă, un singur om – şi cu siguranţă mai sunt şi alţi colegi care şi-ar fi dorit să continuăm proiectele pe care le-am avut ca grup parlamentar, însă noi am fost foarte puţini, am avut iniţiative extrem de importante pentru cetăţenii care ne-au ales, însă nu s-a dorit.

 

Ce verificăm?

Afilierea politică a deputatului Liliana Mincă în legislatura 2012-2016.

Verificare

Pentru a vedea activitatea parlamentară a Lilianei Mincă intrăm pe site-ul Camerei Deputaţilor. Ea ocupă funcţia de deputat de Botoşani, candidând pentru legislatura 2012-2016 din partea PP-DD, partid din care a făcut parte până în august 2015.

 

În perioada august 2015-martie 2016, figurează ca membru al UNPR, iar din martie până în octombrie 2016, membru al PSD. Din luna octombrie, Liliana Mincă este deputat independent. Conform aceleiaşi surse, Liliana Mincă are 94 de propuneri legislative iniţiate, dintre care 16 promulgate. Interesant este faptul că deși deputatul a fost inițiator al Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2004 privind regimul juridic al adopţiei, a votat pentru respingere (stenograma)

 

PP-DD, partidul din partea căruia a candidat iniţial, a fuzionat în iunie 2015 cu UNPR. În ceea ce priveşte UNPR şi PSD, ambele partide există în continuare. Aşadar, niciuna dintre formaţiunile politice în cadrul cărora a activat Liliana Mincă nu s-a desfiinţat.

 

Concluzie

Declarația Lilianei Mincă este falsă, deoarece deputatul a plecat de la UNPR la PSD cu câteva luni înainte ca partidul să fuzioneze cu PMP. În prezent, este deputat independent și candidează pentru parlamentare din partea ALDE.

 

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.