Liviu Dragnea (PSD)
De când e Gabi Firea primar nu s-a tăiat niciun pom.
Fals
Barometru Factual
Mediu
Data verificării: 12.07.2016
www.factual.ro
Sursa afirmației: Agerpres

Context

Invitat în cadrul unei emisiuni de la România Tv, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat:

 

Gabi Firea este sprijinită de partid, a fost sprijinită să câștige alegerile, este și acum. Am văzut o știre că Gabi Firea a tăiat pomii pe Kiseleff. Nu există așa ceva. Nu s-a tăiat niciun pom. Vreau să vă spun ceva, e foarte simplu, dacă pe Kiseleff s-ar tăia o crenguță toate televiziunile ar fi acolo, că e Kiseleff. Alea erau poze de nu știu când. Nu avea cum ca să se taie un pom pe Kiseleff, ca să se taie un pom trebuie să fie blocat Kiselefful. De când e Gabi Firea primar nu s-a tăiat niciun pom.

Ce verificăm?

Dacă în București au avut loc activități de defrișare pe Bulevardul Kiseleff de când Gabriela Firea este primar general.

Verificare

Gabriela Firea și-a început mandatul de Primar General al Municipiului București pe data de 23 iunie 2016, atunci când și-a depus jurământul în cadrul sedinței CGMB:

Pe 7 iulie 2016, Primăria Municipiului București dă publicității următorul comunicat:

Screenshot 2016-07-12 11.59.54

Concluzie

Declarația lui Liviu Dragnea este falsă. La 6 zile de când Gabriela Firea a preluat funcția de primar general al capitalei, Direcția de Mediu din cadrul PMB a emis aviz pentru defrișarea a 72 de arbori de către ADP Sector 1, inclusiv pe Bd. Kiseleff.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.