Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
Baner
Barometru Factual

22.08.2016

Cortina a căzut peste Olimpiada de la Rio. Triști și neputincioși, am asistat la cea mai slabă performanță din istoria participării României la Jocurile Olimpice.

Mircea Geoană

PSR

Sursa afirmației: Facebook Mircea Geoană

Fals

Context

Comentariul a fost făcut de către Mircea Geoană, senator de Dolj, într-o postare pe facebook în data de 22.08.2016.

 

Ce verificăm?

Care a fost cea mai slabă performanță din istoria participării României la Jocurile Olimpice.

Verificare

Pe site-ul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, găsim rezultatele sportivilor români la Jocurile Olimpice. Astfel, observăm că România a câștigat 306 de medalii la Jocurile Olimpice de Vară și una singură la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Concluzie

Declarația lui Mircea Geoană este falsă. Rezultatele obținute de sportivii români la Olimpiada de la Rio reprezintă a cincea cea mai slabă performanță din istoria participării României la Jocurile Olimpice. Astfel, performanța de la Rio întrece toate rezultatele obținute în istorie la Jocurile Olimpice de Iarnă, plus Jocurile Olimpice de Vară de la Helsinki(1952), Berlin (1936), Amsterdam (1928) și Paris (1924).

 

Acest website folosește „cookies” pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra stocării acestor cookies pe dispozitivul dvs. Află mai mult