Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
Baner
Barometru Factual

28.09.2021

„Anul trecut pe combaterea introducerii ilegale de deșeuri în România, transferul ilegal de deșeuri, au fost făcute 142 de controale. Anul acesta, în 6-7 luni au fost făcute 1.842 de controale. De asta am reușit să și stopăm intrarea deșeurilor în țară”.

Octavian Berceanu

USR PLUS, fost șef Garda de Mediu

Sursa afirmației: RFI

Adevărat

Context

După ce Octavian Berceanu a fost demis din funcția de comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu, acesta a afirmat, în 20 septembrie, într-un interviu: „Anul trecut pe combaterea introducerii ilegale de deșeuri în România, transferul ilegal de deșeuri, au fost făcute 142 de controale. Anul acesta, în 6-7 luni au fost făcute 1.842 de controale. De asta am reușit să și stopăm intrarea deșeurilor în țară”. 

Ce verificăm?

Numărul de controale pe care Garda de Mediu le-a efectuat în 2020, respectiv în 2021, pe tema introducerii ilegale de deșeuri în țară.

Verificare

Acțiunile de verificare ce țin de transferul de deșeuri sunt realizate în punctele de trecere a frontierei, la transportul deșeurilor pe teritoriul României și la locurile de destinație și expediție ale acestora. 

La cererea Factual.ro, Garda Națională de Mediu, aflată în subordinea Ministerului Mediului a pus la dispoziție numărul de controale demarate, astfel: 

  • 2020: 142 de acțiuni de control 
  • 2021: 1.925 de acțiuni de control 

Concluzie

Afirmația este adevărată.

© 2021 Factual.ro · Toate drepturile rezervate   •   Cookies   •   Contact

Revamped by webgraphic webdesign Sibiu. Recomandăm magazinul de cauciucuri și anvelope de la AnvelopeX.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.