Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
Baner
Barometru Factual

02.06.2016

(nr Pasajul Sudului) construcția este în sarcina primăriei capitalei

Radu Maxim

Adevărat

Context

Digi 24 a organizat în ultima săptămână din campania electorală pentru locale o serie de dezbateri în cadrul emisiunii Proiect de țară. Moderatorul Radu Maxim a făcut următoarea afirmație în cadrul dezbaterii privind sectorul 4 din București(min 14):

(nr Pasajul Sudului) construcția este în sarcina primăriei capitalei

 

Ce verificăm?

În sarcina cărei autorități locale se află construcția Pasajul Sudului.

Verificare

Într-un anunț de pe site-ul Primăriei Generale a Municipiului București din data de 23 februarie 2016, se precizează faptul că începând cu acea dată se vor publica informații la zi cu privire la stadiul proiectelor în derulare aflate în subordinea primăriei generale. Astfel, în lista proiectelor în derulare aflate în subordinea PMB, găsim și Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului.

 

Pe 27 mai 2016, PMB remite un comunicat de presă prin care este anunțat faptul că realizarea lucrărilor la Pasajul de la Piața Sudului intră în etapa finală, stadiul lucrărilor având un grad de realizare de 80%.

 

LATER EDIT: Conform informațiilor oferite prin Mediafax de către primarul general Gabriela Firea, pe 23 iunie  2016 stadiul lucrărilor era de 63%, cu precizarea că lucrările nu vor fi gata la termen(20 iunie 2016)

 

Concluzie

Afirmația lui Radu Maxim este adevărată.

© 2021 Factual.ro · Toate drepturile rezervate   •   Cookies   •   Contact

Revamped by webgraphic webdesign Sibiu. Recomandăm magazinul de cauciucuri și anvelope de la AnvelopeX.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.