Roxana Wring (USR)
„De zeci de ani se fac lucrări la blocurile din București, dar singurele schele care cad aparțin Companiei Municipale Consolidări, una din multele companii înființate ilegal de Gabriela Firea.”
Fals
Barometru Factual
Politica
Data verificării: 11.07.2019
www.factual.ro
Sursa afirmației: G4Media

Context

În 22 iunie 2019, Roxana Wring- președintele USR București a făcut următoarea afirmație, după ce o schelă de pe Bulevardul Știrbei a căzut, iar alta de pe Regina Elisabeta s-a oprit într-un copac: 

De zeci de ani se fac lucrări la blocurile din București, dar singurele schele care cad aparțin Companiei Municipale Consolidări, una din multele companii înființate ilegal de Gabriela Firea.”

Ce verificăm?

Dacă au mai căzut schele în București și ale cui sunt.

Verificare

Am căutat pe Google informații despre schele căzute sau prăbușite în București în perioada 25 iunie 2000-1 iunie 2019. 

  1. O schelă prăbușită pe Bulevardul Iuliu Maniu în 12 decembrie 2018. Schela se afla pe un bloc în construcție și nu aparținea Companiei Municipale Consolidări deoarece Compania se ocupă doar de Consolidări, nu și de construcții.
  2. O schelă s-a prăbușit parțial pe Strada George Enescu 36 în septembrie 2018. Schela se afla pe o clădire în consolidare, dar nici pe site-ul Companiei Consolidări, nici pe site-ul PMB nu se găsește lucrarea de pe Strada George Enescu 36. 

Nu am găsit niciun alt caz consemnat de presă referitor la schele căzute.

Concluzie

Afirmația Roxanei Wring este falsă. Am identificat două cazuri de schele prăbușite, care nu aparțin companiei deținute de Primăria Capitalei. 

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.