Traian Băsescu (PMP)
„Apartamentul din Mihăileanu nu avea 300 de metri pătrați, este un apartament decent de circa 200 de metri pătrați, e cumpărat pe legea 10”
Fals
Barometru Factual
Politica
Data verificării: 25.05.2015
www.factual.ro

Context

Pe 20 mai 2015, în cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt”, difuzată pe canalul B1 TV, Traian Băsescu a avut o intervenție telefonică în care a declarat:

Cu privire la afacerea Mihăileanu, (…) nu avea 300 de metri pătrați, este un apartament decent de circa 200 de metri pătrați, e cumpărat pe legea 10 (…)”

Ce verificăm?

Verificăm ce suprafață are imobilul deținut de Traian Băsescu pe strada Ștefan Mihăileanu, nr. 2.

Verificare

Pe site-ul Președinției, găsim declarațiile de avere pentru toți anii în care Traian Băsescu a fost președintele României. Atât la începutul primului mandat de președinte, cât și la finalul celui de-al doilea, Traian Băsescu se declară proprietar, alături de soția sa, al unui singur imobil aflat în București, de aproximativ 370 mp. Chiar dacă în prima declarație apartamentul apare dobândit în 2002, iar în ultima declarație anul dobândirii este 2003, este vorba de același apartament, cel aflat pe strada Ștefan Mihăileanu, nr.  2.

Click pe imagine pentru varianta mare

basescu

Concluzie

Afirmația lui Traian Băsescu este falsă. Conform propriilor declarații de avere, verificate de Agenția Națională de Integritate pe parcursul mai multor ani, apartamentul are 370 mp suprafață construită, din care 250 mp suprafață utilă.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.