Vlad Voiculescu (USR-PLUS, fost ministru al Sănătății)
„Anual, cele peste 40 de universități de stat și private din capitală găzduiesc studiile pentru peste 120.000 de studenți, atât din București, cât și sosiți din toate colțurile României — aproximativ o treime din toți studenții țării.”
Parțial Adevărat
Barometru Factual
Educatie
Data verificării: 04.02.2020
www.factual.ro
Sursa afirmației: Program electoral

Context

În programul pentru candidatura la primăria Capitalei, lansat pe 16 ianuarie 2019, Vlad Voiculescu susține următorul lucru: 

Anual, cele peste 40 de universități de stat și private din capitală găzduiesc studiile pentru peste 120.000 de studenți, atât din București, cât și sosiți din toate colțurile României — aproximativ o treime din toți studenții țării.

Sursa: Program

Ce verificăm?

Numărul universităților private și de stat din Capitală, precum și numărul studenților.

Verificare

Numărul universităților

 

Institutul Național de Statistică arată că în București erau 32 de universități la nivelul anului 2018.

Ministerul Educației arată într-un răspuns formulat către Factual că în prezent există 16 instituții de învățământ superior de stat și 14 instituții private acreditate: 

Numărul studenților din București

 

Tot Ministerul Educației ne-a dat următorul răspuns:

 

Concluzie

Afirmația lui Vlad Voiculescu este parțial adevărată. Acesta greșește când spune că în București sunt peste 40 de universități, dar are dreptate în privința numărului de studenți. Din datele ministerului Educației reiese că în București sunt peste 120.000 de studenți. 

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.