Adrian Câciu

Afiliere Politică: PSD, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Biografie:

Politician și economist român, actualmente ministru al Finanțelor, numit în Guvernul Nicolae Ciucă (noiembrie 2021).

Presa a relatat că există neconcordanțe între ceea ce susține Adrian Câciu, în privința studiilor: pe pagina sa de Facebook, Câciu se descrie ca „economist cu o vastă experienţă în zona analizei şi consultanţei economice, absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale (…)“.Totuși, potrivit ZF, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti, o universitate de stat, îşi are rădăcinile în 1951. Facultatea de Relaţii Comerciale şi Financiar-Bancare Interne şi Internaţionale din cadrul Universităţii Româno-Ame­ricane a fost înfiinţată în 1991, iar Câciu a devenit student acolo în 1992, potrivit datelor din CV-ul său, care nu coincid cu cele de pe pagina sa de Facebook.

Înainte să fie numit ministru de Finanţe, Adrian Câciu a fost, timp de un an, consilierul personal al primarului din Buzău, oraşul din care provine liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Înainte să intre în administrația publică, Adrian Câciu a lucrat, timp de opt ani, în domeniul privat, iniţial pe un rol de consilier în vânzări şi apoi ca administrator. A recunoscut și că a activat într-o lojă masonă, din care s-a retras acum câțiva ani.

Născut în 1974.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.