Ecaterina Andronescu
„Am fost de patru ori ministru, acest lucru este absolut corect. Din păcate, și acest lucru aș vrea să îl precizez din start, mandatele au fost scurte. Primul mandat a fost de doi ani și jumătate. Celelalte mandate au avut luni de zile, șase luni sau nouă luni. Într-un mandat atât de scurt, este foarte greu să pornești ceva care să și prindă rădăcină și să rămână”
Trunchiat
Barometru Factual
Educatie
Data verificării: 28.12.2020
www.factual.ro

Context

Fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu a declarat pe 12 decembrie 2020:

„În primul rând un mandat înseamnă patru ani, asta înseamnă că eu aș fi putut cu patru mandate să am 16 ani de ministeriat. (…) Am fost de patru ori ministru, acest lucru este absolut corect. Din păcate, și acest lucru aș vrea să îl precizez din start, mandatele au fost scurte. Primul mandat a fost de doi ani și jumătate. Celelalte mandate au avut luni de zile, șase luni sau nouă luni. Într-un mandat atât de scurt, este foarte greu să pornești ceva care să și prindă rădăcină și să rămână”

Ce verificăm?

Câte mandate de ministru al Educație a avut Ecaterina Andronescu și care a fost durata acestora.

Verificare

Într-o verificare anterioară, am arătat că Educația a avut, din 1989 până în decembrie 2020, 27 de miniștri, iar o parte au avut mai multe mandate. În 23 decembrie a fost numit un nou guvern, iar la Educație a fost numit Sorin-Mihai Cîmpeanu, el fiind cel de-al 28-lea.

Ecaterina Andronescu a avut patru mandate, în patru guverne diferite:

Potrivit Constituției (Art. 110), guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor parlamentare generale, iar alegerile parlamentare au loc o dată la patru ani (Art. 63).

Concluzie

Afirmațiile fostului ministru al Educației Ecaterina Andronescu sunt trunchiate. Este adevărat că a fost ministru de patru ori, însă asta nu înseamnă că deciziile luate nu au influențat deloc Educația.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.